Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Technik hotelarstwa

Zadania zawodowe:

  • oferowanie usług hotelarskich,
  • obsługa klientów w obiektach hotelarskich,
  • organizowanie usług gastronomicznych,
  • współpraca z podmiotami gospodarczymi świadczącymi usługi turystyczne,
  • promowanie i sprzedaż usług hotelarskich.

W toku nauki:

  • wycieczki metodyczne do hoteli oraz obiektów noclegowych różnych rodzajów i kategorii,
  • praktyki zawodowe w kraju i za granicą, w tym praktyki na promach.

Praktyki zawodowe – Cykl kształcenia trwa 5 lat i obejmuje zajęcia teoretyczne, praktyczne w wymiarze 8 tygodni praktyk zawodowych (w klasie II i III)

Praktyki odbywają się w:

  • hotelach w Łodzi (andel's, Focus, Grand, Ambasador, Campanille, Ibis, Double Tree by Hilton, Qubus, Holiday Inn),
  • obiektach hotelarskich na terenie całego kraju
  • instytucjach partnerskich naszej szkoły w krajach UE (Niemczech, Hiszpanii, Portugalii) 

 Kwalifikacje zawodowe

HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie:

  • utrzymywanie czystości i porządku w jednostkach mieszkalnych,
  • przygotowywanie i podawanie śniadań,
  • organizację usług dodatkowych w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie

Egzamin z kwalifikacji HGT.03. w 5 letnim technikum odbywa się pod koniec drugiej klasy.

HGT.06. Realizacja usług w recepcji:

  • rezerwację usług hotelarskich,
  • obsługę gości przyjeżdżających i wyjeżdżających.

Egzamin z kwalifikacji HGT.06. w 5 letnim technikum odbywa się na koniec pierwszego okresu piątej klasy.